Juul » Specials » Winkansen loterijen
Juul: Informatie van A tot Z

Hoe groot zijn de winkansen in de loterijen

Miljoenen Nederlanders dromen ervan om ooit miljonair te worden. Dit is voor de meeste mensen niet te realiseren met hun huidige inkomen. Dromen kunnen uitkomen door een grote prijs in een van de loterijen te winnen, maar de kans hierop is ontzettend klein.
Alleen al de Staatsloterij en de Lotto trekken maandelijks en wekelijks miljoenen Nederlanders aan. Voor een bedrag vanaf 2,60 kunt u deelnemen aan de Staatsloterij en bij de Lotto kunt u wekelijks (soms vaker) deelnemen voor 1,50. De deelnemers staan er vaak niet bij stil dat de kans op een hoofdprijs boven één miljoen euro vrijwel nihil is, maar er bestaat een kansje.

Staatsloterij

De grootste kans op een prijs van meerdere miljoenen euro's hebt u bij deelname aan de Staatsloterij. Uw kans op de jackpot is 1 op de 20 miljoen. Deze kans is eigenlijk te verwaardelozen, maar bij de andere loterijen is uw kans op een dergelijke prijs nog veel kleiner.

Postcode Loterij

Gezien de winkansen in deze loterij is het een zeer dure vorm van loterij. Eén lot kost per januari 2010 10,25 per maand. Door de agressieve vorm van marketing heeft deze loterij veel deelnemers. Ook hun huidige deelnemers blijven ze bestoken en lastigvallen om meerdere loten af te nemen. De winkansen bij deze loterij op een grote prijs zijn ongeveer 1 op de 100 miljoen.

Lotto

Bij de Lotto hebt u de mogelijkheid om zelf de nummers uit te kiezen waar u mee wilt spelen. Uw kans op een hoofdprijs is ongeveer 1 op de 50 miljoen.

De winkansen bij de Lotto en Lucky Day

De Lotto en Lucky Day zijn twee van weinige in Nederland toegestane loterijen. De kans om een grote prijs te winnen is erg klein, maar er zijn ook kleinere prijzen te verdelen.
De winkansen van de Staatsloterij

De winkansen van de Staatsloterij

Door mee te spelen met de Staatsloterij of andere loterijen, maakt u kans om grote geldbedragen te winnen. Deze kans is echter slechts zeer klein.
Winkansen bij de Postcode Loterij

Winkansen bij de Postcode Loterij

De winkansen bij de Postcode Loterij liggen lager dan de meeste andere Nederlandse loterijen. Bij de Postcode Loterij ligt de nadruk namelijk op het steunen van vele goede doelen organisaties.

Winkansen krasloten

Eén van de in Nederland legale gokspellen is de kraslot. Ze zijn te koop op alle verkooppunten van de Lotto en de Staatsloterij, maar ook vaak in drogisterijen. Onder verschillende veelbelovende namen…
Winkansen van Toto en Toto Select

Winkansen van Toto en Toto Select

Twee loterijen die gericht zijn op voetbal, zijn Toto en Toto Select van de Lotto. Dit gokspelletje kan gewonnen worden door het voorspellen van voetbalwedstrijden. U bepaalt zelf de wedstrijden en de…
Gepubliceerd door Juul op 10-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!